زعفران کوهی یا وحشی، گیاهی با گلبرگ های مایل به بنفش خوش رنگ و با پرچم های زرد رنگ ،با شکل ظاهری زیبا در دل کوه رویش می کند.
شرایط رویش این گیاه وحشی ،مشتاقان زیادی را برای جمع آوری این گونه کوهی به خود جذب کرده است.این امر باعث گردیده، تولیدکنندگان زعفران اعلا کوهی نیز در ردیف صادر کنندگان زعفران قرار بگیرند.
این گیاه دوبار در سال نیاز به آب دهی دارد. زعفران اعلا کوهی که در ارتفاعات و در دل کوه میروید با بارش های بهاره و زمستان سیراب می گردد و رشد می کند.
کاربرد انواع زعفران اعلا کوهی
این گیاه بیشتر درارتفاعات استان های سردسیری می روید.پیاز آن به سرما بسیار حساس است. به طوری که اگر سرما به ان رخنه کند در کیفیت زعفران اثر می گذارد.
گیاه زعفران نیاز به آب فراوان ندارد،یک بار قبل از دادن محصول و یک بار هم بعد از به بار نشستن محصول نیاز به آب دهی دارد، در بقیه فصول از بارش برف و باران تامین می گردد.هر چقدر خاک زمین زیر کشت زعفران با کیفیت باشد در کیفیت زعفران نیز اثرگذار است .
کاربرد زعفران اعلاء کوهی هم به صورت خوراکی و هم به صورت درمانی می باشد . خواص درمانی زعفران بسیار فراوان است.زعفران حاوی مقادیر زیادی از ویتامین c است و برای درمان سرماخوردگی و آنفولانزا بسیار موثر است.زعفران دارویی آرام بخش است، و در طب سنتی به عنوان داروی رفع افسردگی و اضطراب تجویز می گردد.
یکی از مناطقی که زعفران کوهی در آن کاشت می شود خطه زاگرس می باشد.در فصل بهار کاشت و در پاییز برداشت می شود .چیدن زعفران و همینطور جداسازی آن کاری دشوار و با حوصله است .در کارگاه ها برای مرحله جداسازی و دسته بندی زعفران از بانوان برای انجام این کار کمک می گیرند.
توزیع عمده زعفران اعلا کوهی
زعفران دارای انواع متفاوتی است که با قیمت های مختلف در بازار به فروش می رود.توزیع عمده زعفران اعلا کوهی نیز از این امر مستثنا نیست.
زعفران به سه نوع :دسته،پوشال و سرگل تقسیم می شود. زعفران دسته شامل کلاله و خامه می باشد. که ان هم دارای چینش یک سویه و دوسویه است.
نوع خاکی که زعفران در ان کشت می شود ،در کیفیت زعفران اثر گذار است.هر چه خاک با کیفیت تر ، زعفران اعلاتر است. زعفران یک طعم دهنده عالی در غذا می باشد.
زعفران دارای طبع گرم می باشد، و به اصطلاح عامیانه موقع سردی بدن، چایی نبات زعفرانی به افراد پیشنهاد می شود.
عوامل موثر در توزیع زعفران عمده شامل شرایط جوی،قوانین و مقررات بازار،نوسانات نرخ ارز،تقاضای داخلی و خارجی،تعرفه های گمرکی و مواردی از این قبیل می باشند.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.